Iohannis, mesaj de Anul Nou: ”Nu vă pierdeți încrederea în România!”

Mesajul de Anul Nou al președintelui Klaus Iohannis amintește că acum zece ani, printr-un efort colectiv, țara noastră devenea membră a Uniunii Europene, aderând la un set de valori și principii. El îndeamnă concetățenii să nu-și piardă încrederea în România. Iată Mesajul video al președintelui:

„Dragi români, în urmă cu zece ani, țara noastră devenea oficial stat membru al Uniunii Europene — un obiectiv care nu ar fi fost posibil fără efortul depus de fiecare dintre noi. Acum un deceniu, părinții au început să construiască pentru copiii lor o lume mai bună. Opțiunea europeană a României a avut o puternică susținere publică pentru că oamenii au aderat în primul rând la un set de valori și principii: o democrație consolidată, domnia legii, o viață demnă, în pace și bunăstare. De aceea, urmașii celor care au construit România europeană au datoria să păstreze și să întărească pentru generațiile care vin moștenirea pe care au primit-o.
Dragi români, fie că trăiți în țară sau sunteți plecați peste hotare, nu vă pierdeți încrederea în România! Mai avem încă multe de făcut, dar am speranța că, împreună, vom reuși! La mulți ani tuturor și un An Nou fericit!”