• Home
  • Prima
  • Iohannis, mesaj pentru Sergio Mattarella, președintele reales al Italiei: Un prieten al României, sunt încântat de veste

Iohannis, mesaj pentru Sergio Mattarella, președintele reales al Italiei: Un prieten al României, sunt încântat de veste

mattarela

Preşedintele italian Sergio Mattarella a fost reales sâmbătă pentru un al doilea mandat, în urma unui maraton parlamentar care a scos la iveală diviziuni profunde între partidele aflate guvernare, într-o perioadă critică pentru relansarea post-COVID-19, informează AFP şi dpa, citate de stiri.tvr.ro.

Sergio Mattarella, în vârstă de 80 de ani, al cărui mandat urma să se încheie pe 3 februarie, a fost reales pentru un al doilea mandat de 7 ani, obţinând majoritatea absolută de 505 de voturi din partea celor 1.009 senatori, deputaţi şi responsabili regionali chemaţi să voteze.
În zilele de dinaintea acestui vot, nu era clar dacă Mattarella va candida din nou. Iniţial, el respingea această idee.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Sergio Mattarella.

„Am fost încântat să aud vestea realegerii președintelui Sergio Mattarella, un prieten al României căruia i-am apreciat foarte mult ideea sa politică despre Europa. Să continuăm să lucrăm pentru țările noastre și pentru Europa!”, a scris președintele Iohannis, pe twitter.

Parteneri