• Home
  • Știri
  • Iohannis, reacție în scandalul legat de pensiile speciale. România riscă să piardă bani din PNRR dacă majoritatea PNL – PSD – UDMR nu reformează sistemul

Iohannis, reacție în scandalul legat de pensiile speciale. România riscă să piardă bani din PNRR dacă majoritatea PNL – PSD – UDMR nu reformează sistemul

klaus iohannis

Reforma pensiilor trebuie făcută așa încât să avem un sistem echitabil şi sustenabil, să putem asigura pensii decente și în 10-20 de ani de acum încolo, a declarat președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care se întețesc vocile conform cărora coaliția PNL – PSD – UDMR ar fi dispusă mai degrabă să ne facă să pierdem bani din PNRR decât să ducă la îndeplinire reforma pensiilor speciale.

„Trebuie să vedem fondul problemei: sistemul de pensii trebuie să fie sustenabil. Asta înseamnă că pensionarii trebuie să-şi primească drepturile, dar trebuie să avem grijă ca şi peste 10-20 de ani ei să îşi primească pensia. Asta înseamnă să ai un sistem sustebanil şi scopul reformei tocmai acesta este – pentru a crea un sistem corect, echitabil, sustenabil.

Exact acesta trebuie să fie proiectul pe care mă aştept să-l înainteze ministerul de resort (Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi de la PSD – n.r.) şi coaliţia.
Trebuie să ne amintim fondul discuţiei şi fondul discuţie este că pensionarii au dreptul la pensia lor, una din care pot trăi, echitabilă şi garantată a la long”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit b1tv.ro.

Afirmația a fost făcută la Bruxelles, acolo unde președintele se află zilele acestea pentru reuniunea Consiliului European și Summitul Euro în format extins.
România riscă să piardă tranșa a treia de bani din PNRR dacă majoritatea PSD – PNL – UDMR nu îndeplinește la timp mai multe reformele aferente, inclusiv pe cea a pensiilor speciale.

Guvernul Ciucă a trimis un proiect de lege în Parlament, dar acesta a nemulțumit Comisia Europeană, pentru că practic nu face nicio reformă.

Acum cele trei partide pregătesc amendamente ce urmează să fie aduse legii, la Senat.

Parteneri