Iohannis, reacţie privind rechemarea lui Maior

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a văzut scrisoarea prin care ministrul Teodor Meleşcanu a solicitat rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA, precizând că va lua o decizie imediat ce se termină summit-ul de la Sibiu.

„Da, am văzut această scrisoare (de rechemare a lui George -n.r.) şi imediat după ce terminăm cu summit-ul voi lua o decizie în această chestiune”, a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.

Preşedintele a precizat că va lua în considerare toate informaţiile pe care le are la dispoziţie despre George Maior. „Pentru mine contează toate datele importante şi o să ţin cont de toate datele care sunt la dispoziţia mea şi vă asigur că sunt multe. Pot să vă spun că nu m-am simţit confortabil în 2014, cum nu m-am simţit nici în 2013, atunci când ANI a decis să înceapă o procedură împotriva mea. Vom mai discuta despre aceste chestiuni”, a completat Iohannis.

Distribuie prietenilor

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat, miercuri, că a transmis către Cotroceni cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA precum şi propunerea numirii unui nou ambasador la Washington.