Iohannis refuză să valideze două remanieri în două zile. ”I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne”

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu mai analizează în această săptămână schimbări de ministri. O va face după sărbătorile dedicate Centenarului și după 1 Decembrie. E prea mult, spune președintele, să schimbi 70 de miniștri în doi ani de guvernare .
”În această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie”, a spus președintele..
„Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna”, a spus șeful statului, după ce a refuzat-o pe Lin Olguța Vasilescu la Transporturi și pe Ilan Laufer ca vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Giorgiana Radu, AMPress