• Home
  • Știri
  • Iohannis: „Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare a Republicii Moldova”

Iohannis: „Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare a Republicii Moldova”

iohannis si maia

Președintele Klaus Iohannis a reiterat joi, în conferința comună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnarea de către statul român a oricăror tentative de destabilizare a regimului democratic de la Chișinău.

„Amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova asupra cărora ați atras în mod public atenția sunt deosebit de îngrijorătoare. Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare. România rămâne deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei care se intensifică la împlinirea unui an de război. Tentativele de destabilizare sunt susținute de intensificarea propagandei ruse scopul fiind alimentarea de narative utile ruse și diminuarea solidarității și solidității noastre. Dar noi nu vom ceda. Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă”, a spus președintele, potrivit b1tv.ro.

De asemenea, Iohannis a precizat că a solicitat și va continua să susțină sancționarea de către UE a celor care doresc destabilizarea Republicii Moldova, subminarea ordinii constituționale și a statului de drept.

Parteneri