• Home
  • Știri
  • Olena Zelenska, mesaj pentru ONU: „Vă chem să creaţi un front legal, un front juridic. Este nevoie să salvăm generaţiile viitoare de ameninţarea războiului”

Olena Zelenska, mesaj pentru ONU: „Vă chem să creaţi un front legal, un front juridic. Este nevoie să salvăm generaţiile viitoare de ameninţarea războiului”

olena z

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri seară că invadarea Ucrainei de către Rusia este o încălcare a Cartei ONU și a dreptului internațional. Declarația a fost făcută după ce a fost ascultat mesajul tulburător al primei doamne a Ucrainei. Olena Zelenska a vorbit despre crimele comise de ruși la Bucea și Izium și a amintit că, din cauza războiului pornit de Moscova, 6 milioane de ucraineni au rămas fără case, iar 8 milioane au devenit refugiați în propria țară.

„Vă chem să creaţi un front legal, un front juridic. Este nevoie să salvăm generaţiile viitoare de ameninţarea războiului şi să reafirmăm credinţa în drepturile omului, în demnitate şi valoarea fiinţei umane, în drepturile egale pentru bărbaţi şi femei. Şi acestea nu sunt cuvintele mele. Acesta e un citat din Carta ONU, semnată în iunie 1945”, a declarat Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, potrivit stiri.tvr.ro.

„Victoria Ucrainei va însemna victoria drepturilor omului asupra fărădelegii, torturii şi distrugerii. Prin urmare, dreptate pentru Ucraina înseamnă dreptate pentru întreaga lume”, s-a adresat soţia preşedintelui Volodimir Zelenski delegaţilor ONU.

Mesajul video a fost difuzat la un eveniment privind respectarea drepturilor omului în conflict.

Parteneri