• Home
  • Știri
  • Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai. Nu e loc de tras sfori și negocieri”

Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai. Nu e loc de tras sfori și negocieri”

iohannis invictus

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că această rotaţie a premierilor trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă. El a menţionat că oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o coaliţia, se pune în practică şi mergem mai departe. Şeful statului a mai afirmat că imediat ce premierul îşi depune mandatul, va iniţia următorii paşi şi că nu are niciun interes să tragă de timp şi să apară sincope şi incertitudini.

„Nu exista nicio sincopa in discutii. Dupa parerea mea, calendarul initial al rocadei poate fi respectat. Vineri ar incepe procedura si in varianta optimala ea s-ar putea incheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus si celor din PNL, i-am rugat sa trateze negocierile in coalitie si cu grevistii cu toata seriozitatea, fiindca numai de instabilitate si certuri politice nu avem nevoie. In esenta, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate prin intelepciune”, a declarat seful statului, potrivit romaniatv.net.

”Nu am obiceiul să spun înainte să se întâmple anumite chestiuni şi etape ce va fi dar cert este că imediat după ce se iniţiază procedura, adică imediat ce premierul îşi depune mandatul, voi iniţia următorii paşi. Nu am niciun interes să trag de timp şi nu am niciun interes să apară sincope şi incertitudini”, a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a continuat: ”Această rotaţie trebuie să se desfăşoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, sticlă”.

”Oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o coaliţia de la bun început, se pune în practică şi mergem mai departe. Asta este aşteptarea mea”, a mai spus preşedintele.

Parteneri