Iohannis: România, profund îngrijorată cu privire la situația din Siria

În cadrul întâlnirii pe care Klaus Iohannis a avut-o cu ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, la Palatul Cotroceni, președintele a exprimat „profunda îngrijorare a României cu privire la evoluțiile recente din Siria”.
„Președintele Klaus Iohannis a exprimat profunda îngrijorare a României cu privire la evoluțiile recente din Siria, condamnând ferm utilizarea armelor chimice în conflict, care nu este justificată de niciun considerent. Președintele României a arătat totodată că aceste evoluții, în ciuda condamnărilor și reacțiilor internaționale față de utilizările anterioare ale armelor chimice în Siria, indică faptul că nu au fost trase, din păcate, concluziile care se impuneau”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.
„La rândul său, ministrul de Externe francez a prezentat poziția fermă a Franței, pentru care utilizarea armelor chimice în Siria reprezintă o „linie roșie” și un element de preocupare pentru întreaga comunitate international”, mai precizează comunicatul.

Giorgiana Radu, AMPress