AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis și Zelenski, convorbire telefonică

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensk, a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova. El a mulțumit celor doi lideri pentru sprijinul oferit poporului ucrainean după invazia rușilor, iar printre temele de discuție s-au numărat crimele de război ale armatei lui Putin, dar și procesul de integrare europeană a Ucrainei.

„Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a scris Zelenski pe Twitter.

„Tocmai am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina și la nivel bilateral și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”, a scris, la rândul său președintele Iohannis.

AMPress

Foto – Mediafax

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!