Iohannis: Viitorul Guvern trebuie să înțeleagă cât de important este să nu pericliteze sustenabilitatea fiscală și potențialul de dezvoltare al României

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, la Palatul Parlamentului, o alocuțiune cu prilejul recepției organizate de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.
„…Pentru anul 2018, este evident că atenția trebuie să se orienteze asupra mediului de afacericare s-a confruntat în ultima perioadă cu provocări dintre cele mai nefirești în planul calității și predictibilității măsurilor economice.
Vă asigur că sunt la curent cu preocupările și dificultățile pe care mediul de afaceri le întâmpină.
În acest sens, voi atrage atenția și noului Guvern, așa cum am făcut-o de fiecare dată, asupra responsabilității decidenților politici de a asigura, mai presus de orice, stabilitatea economică a României.
Viitorul Guvern trebuie să înțeleagă cât de important este să nu pericliteze, prin politici imprudente și măsuri hazardate, sustenabilitatea fiscală și potențialul de dezvoltare al României pe termen lung.
În acest sens, voi discuta cu noul Guvern și voi solicita consultări cu cei responsabili în sfera politicilor economice, astfel încât să existe garanții de stabilitate din partea guvernanților.
Ca Președinte, îmi doresc pentru România o economie sănătoasă, care să beneficieze de o guvernare responsabilă și de politici predictibile, astfel încât beneficiile de astăzi să nu devină iluzorii mâine, sau să impună costuri nemeritate pentru generațiile viitoare.
Sper că prin bună-credință, transparență și dialog deschis cu decidenții politici, mediul de afaceri va reuși să își susțină prioritățile și să își consolideze realizările”, a spus președintele, potrivit Administrației Prezidențiale.

Aurelia Apostol, AMPress