• Home
  • Știri
  • Iranul şi-ar putea revizui ”doctrina nucleară”, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei

Iranul şi-ar putea revizui ”doctrina nucleară”, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei

iran

Iranul şi-ar putea revizui ”doctrina nucleară” în contextul ameninţărilor israeliene, a declarat joi un comandant al Gardienilor Revoluţiei, ceea ce sporeşte temerile referitoare la programul nuclear despre care Teheranul a susţinut constant că are exclusiv scopuri civile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

”O revizuire a doctrinei şi politicii noastre nucleare şi consideraţiilor comunicate anterior este perfect posibilă”, a spus Ahmad Haghtalab, responsabil pentru securitatea nucleară în cadrul corpului de elită al Teheranului, citat de agenţia de presă Tasnim.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte programul nuclear al Teheranului, suspectat de Occident că are de fapt scopul producerii unei arme nucleare.

Khamenei a afirmat cu numeroase ocazii că Iranul nu urmăreşte construirea sau folosirea armelor nucleare, lucru interzis de religia sa.

La 1 aprilie, şapte militari iranieni, printre care doi de rang înalt, şi un combatant Hezbollah au fost ucişi într-o lovitură aeriană asupra consulatului iranian de la Damasc. Iranul a acuzat imediat Israelul, care nu şi-a confirmat responsabilitatea în atac.

Conform liderului Hezbollah, lovitura împotriva consulatului iranian la Damasc constitutie un punct de cotitură în războiul din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, început în urmă cu peste şase luni.

Aliaţii Hamas, printre care Hezbollahul libanez şi rebelii yemeniţi houthi, sunt reuniţi de Iran în cadrul a ceea ce Teheranul califică drept „axa de rezistenţă” contra Israelului.

Continuarea aici

Parteneri