• Home
  • Știri
  • Israelul critică dur rezoluția Adunării Generale a ONU privind armistițiul: „Să vă fie ruşine!”

Israelul critică dur rezoluția Adunării Generale a ONU privind armistițiul: „Să vă fie ruşine!”

razboi israel

„Să vă fie ruşine!”, a afirmat vineri ambasadorul Israelului la ONU, calificând drept „infamie” votarea de către Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii prin care se cere un „armistiţiu umanitar”, dar fără să fie menţionată mişcarea palestiniană Hamas, în cea de-a 21-a zi de război dintre Israel şi Hamas, relatează AFP, citată de Agerpres, potrivit adevarul.ro.

„Este o zi întunecată pentru ONU şi pentru umanitate”, a declarat Gilad Erdan, dând asigurări că Israelul va continua să folosească „toate mijloacele” pe care le are la dispoziţie pentru a „scăpa lumea de răul pe care îl reprezintă Hamas” şi „să aducă ostaticii acasă”.

Cu o mare majoritate de voturi, Adunarea Generală a ONU a cerut vineri un „armistiţiu umanitar imediat”, în timp ce armata israeliană a anunţat „extinderea” operaţiunilor sale terestre în Fâşia Gaza.

Criticată de Israel şi Statele Unite, rezoluţia cu caracter neobligatoriu, a fost votată cu 120 de voturi pentru, 14 împotriva şi 45 de abţineri de cei 193 de membri ai ONU.

Parteneri