AM Press Logo
Muzeul Pietrei

ISU: 35 de localități afectate de inundații, în ultimele 24 de ore

 

Pe fondul instabilității atmosferice, ploilor abundente și creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă au fost înregistrate efecte în 35 de localități din 11 județe (CS, DB, DJ, GJ, HD, MH, PH, SB, SJ, TM și VL).

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU), pompierii militari, împreună cu autoritățile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 65 case, 32 beciuri, 78 curți și 98 de anexe gospodărești, precum și de la un operator economic.

O situație deosebită a fost înregistrată în județul Vâlcea, localitatea Drăgășani, unde o persoană a rămas blocată cu autoturismul, în albia râului Pesceana, în timp ce încerca să traverseze zona.

Un alt caz similar a fost și cel din județul Mehedinți, în localitatea Piatra Albă, unde salvatorii au intervenit pentru salvarea unui bărbat surprins de viitură, în timp ce încerca să traverseze albia râului Topolnița, cu tractorul.

În ambele situații de mai sus, datorită intervenției prompte a colegilor noștri, persoanele au fost salvate la timp.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, traficul rutier a fost temporar blocat pe 4 drumuri naționale (DN 66A/GJ, DN 67/MH, DN 64/VL și DN 7A/VL) și pe 3 drumuri județene (DJ 703 M/VL, DJ 673 C/GJ și DJ 671 B/GJ).

Și traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe o linie feroviară industrială între localitățile Lupeni și Petroșani/HD și se desfășoară restricționat pe un fir, între localitățile Călimănești și Brezoi/VL, pe secția de cale ferată 201 Vâlcea – Sibiu, însă echipaje specializate se află în teren pentru refacerea terasamentului căii ferate.

În acest moment, la nivelul județelor Dolj și Vâlcea, echipaje specializate intervin pentru evacuarea apei din gospodării și pentru degajarea aluviunilor de pe arterele rutiere și ferate, afectate de aversele torențiale.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, ISU recomandă populației să respecte următoarele măsuri:
• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!