• Home
  • Prima
  • Italia, în aşteptarea celui de al doilea val de coronavirus. Primul val a omorât 35 000 de oameni. România…

Italia, în aşteptarea celui de al doilea val de coronavirus. Primul val a omorât 35 000 de oameni. România…

În momentul de vârf al pandemiei de COVID-19 în Italia spitalele și crematoriile din Lombardia, cea mai afectată regiune a țării, au fost copleșite iar într-o zi necrologurile au umplut 10 pagini ale unui ziar local. Însă cinci luni mai târziu țara a devenit o poveste de succes despre cum să îți revii după un devastator prim val al pandemiei iar acum medicii și autoritățile se pregătesc pentru al doilea val, scrie NBC News, citat de HotNews .

Însă chiar dacă numărul de noi infecții a scăzut dramatic – fiind înregistrate între aproximativ 150 și 300 de cazuri zilnic săptămâna trecută de la 6.500 în 21 martie, numărul record înregistrat în Italia – experții se pregătesc pentru un inevitabil al doilea val.

„Suntem îngrijorați fiindcă virusul nu a dispărut pur și simplu”, afirmă dr. Roberto Cosentini, șeful secției de medicină de urgență din cadrul spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, Lombardia.

Acesta afirmă că este probabil ca un nou val al infecțiilor să apară în toamnă care, combinat cu gripa sezonieră, va pune în dificultate spitalele locale. Însă este posibil ca un nou val să izbucnească mai devreme de luna octombrie.

Italia a înregistrat peste 247.000 de cazuri confirmate cu COVID-19, mai mult de 35.000 de persoane pierzându-și viața în peninsulă, majoritatea cazurilor fiind în Lombardia.

În România, unde numărul bolnavilor internaţi la secţiile de terapie intensivă a atins un record absolut continuă campania antimedici şi antipresă, pentru vina de a ”inventa” bolnavi. Relatarea despre femeia gravidă care şi-a pierdut viața făcând până a murit de coronavirus, campanie că virusul e o conspirație în care presa și medicii sunt plătiți să mintă are comentarii dintre cele mai incredibile. Unele vorbesc despre preluarea abuzivă a mesajelor de pe Facebook ale decedatei, făcute publice deci chiar de ea. Aceste relatări  sunt considerate ”atentate la libertatea individuală”.

Mădălina Stoica, AMPress

Parteneri