Jocurile de noroc – sfaturi pentru jucătorii aflați la început

Indiferent dacă ești un începător al cazinoului sau ai câteva sesiuni de joc experiență, mai sunt unele lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a te îndrepta spre următoarea seară de distracție. Există, în zilele noastre, un număr foarte mare de săli în România. La nivel național se observă o tendință generală pentru sloturi, poker sau jocuri de masă, iar opțiunile individuale oferite depind de fiecare locație sau site în parte. Acestea nu sunt obligate să ofere niciun joc specific, însă cele online din România devin din ce în ce mai populare, oferind tot mai multe alternative.

Respectă vârsta minimă 

S-ar putea ca acest lucru să nu te surprindă, dar există o vârstă minimă pentru a putea desfășura astfel de activități. Dacă îți este cerută verificarea identității, atât la cele online, cât și la cele fizice, fii sigur că ai buletinul la tine și vârsta legală înainte de a începe.

Există o șansă de a fi refuzat dacă ești minor sau dacă nu respecți regulile, iar de obicei, pe site-uri, poți fi chiar împiedicat să mai creezi alte conturi dacă încerci să te înregistrezi fraudulos (IP ban). Cele mai multe cazinouri online din România solicită documente doveditoare înainte de a-ți valida ID-ul de utilizator.

Verifică ofertele cazinoului

Majoritatea locațiilor au fie un sistem de bonusare, fie un club exclusivist la care te poți înscrie, așa că, chiar dacă ești un client frecvent sau abia ai început să intri în această lume, fii sigur că te informezi cu privire la toate ofertele de care poți beneficia.

Acordă un buget bine-definit pentru jocurile de noroc

Cea mai bună strategie, atunci când ești începător, este să îți limitezi bugetul pentru jocurile de noroc la o anumită sumă, pe care să nu o depășești. În acest fel, nu vei risca să pierzi bani și vei putea încerca norocul într-o altă zi. Alocă un venit săptămânal sau lunar, în funcție de posibilități, pentru a echilibra perioada în care investești și cea în care câștigi.

Așa cum și într-o vacanță ai o planificare financiară mai mult sau mai puțin riguroasă, și în acest caz este indicat să nu cheltuiești toți banii într-o singură zi, mai ales dacă nu câștigi sau dacă ești într-o dispoziție proastă. Atenție! Nu este indicat să joci atunci când consumi alcool sau când ești nervos, supărat sau îți este greu să te concentrezi.

Cunoaște drepturile tale de jucător

În majoritatea cazinourilor fizice și online din România în care vei juca ți se vor explica regulile și modul în care se desfășoară activitatea ta, iar supraveghetorii de slot îți pot indica variante la alegere și te pot ajuta cu multe alte lucruri. Dacă nu înțelegi o rambursare sau există o dispută, poți cere întotdeauna politicos o explicație. Când acest lucru nu se rezolvă pe măsura așteptărilor tale,  poți discuta cu managerul. Nu o expune ca pe o amenințare, ci spune pur și simplu că ai dori să vorbești cu un superior. 

De asemenea, dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum funcționează acest domeniu, poți arunca o privire peste legislația aferentă. Astfel, te vei asigura că îți cunoști drepturile și că le vei putea apăra cu succes, în cazul în care vor fi încălcate.

În concluzie, iată câteva sfaturi pentru prima ta interacțiune cu un cazino, fie el fizic sau nu, și pentru incursiunea ta de început în lumea jocurilor de noroc. Înarmat cu acest ghid, vei putea să eviți capcanele și să fii chibzuit atunci când investești în astfel de activități.

 

Sursă: pinterest.com