AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Joe Biden a ţinut discursul despre Starea Uniunii: „Am venit să trezesc Congresul. Mesajul meu pentru Putin: Nu vom pleca, nu ne vom pleca”

Preşedintele Joe Biden a început, joi, cu o întârziere de aproape jumătate de oră faţă de ora prevăzută, discursul despre Starea Uniunii, ultimul pe care l-a rostit în actualul mandat, iar prima temă abordată a fost războiul din Ucraina şi apărarea democraţiei, înainte de a trece la subiecte interne, alese cu precădere pentru contrastul electoral cu Donald Trump, viitorul său rival la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Discursul lui Joe Biden despre Starea Uniunii a fost construit pe o retorică agresivă, care a avut ca scop clar să-i convingă pe democraţii care erau îngrijoraţi şi aveau dubii că prezumtivul lor candidat este pregătit să se confrunte cu Donald Trump. Din acest punct de vedere, a fost un succes, scrie BBC, potrivit news.ro. Preşedintele a tunat, a parat şi, uneori, şi-a exprimat indignarea cu forţă retorică şi aparent fără să se încurce.

“Aţi fost la înălţime”, i-a spus un congresman democrat preşedintelui după încheierea discursului său.

Joe Biden a vorbit puţin peste o oră şi şi-a încheiat discursul, aşa cum presa a scris deja, făcând aluzie la vârsta sa, în fapt, elefantul din cameră, după cum scrie BBC; pentru că este un motiv de nemulţumire pentru mulţi americani.

„Permiteţi-mi să închei cu acest lucru. Ştiu că poate nu arăt ca atare – dar sunt aici de ceva vreme. Şi când ajungi la vârsta mea – anumite lucruri devin mai clare ca niciodată”, a spus preşedintele, care are 81 de ani.

„Cred în voi, popor american”, a spus el. „Voi sunteţi motivul pentru care nu am fost niciodată mai optimist cu privire la viitorul nostru”, a spus Biden, îndemnându-i pe americani să „construiască împreună acel viitor”.

„Să ne amintim cine suntem”, a spus el. „Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic dincolo de capacitatea noastră, atunci când acţionăm împreună”, şi-a încheiat Biden discursul, părând să fi ascultat de sfatul pe care i l-a dat în weekend unul dintre actorii americani care au jucat un rol de preşedinte.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!