• Home
  • Știri
  • Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Casa Albă

Joe Biden l-a invitat pe Volodimir Zelenski la Casa Albă

biden si zelenski

Preşedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să vină marţi la Washington pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de AFP.

„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina, notează Agerpres.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest proiect aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerând în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

SUA sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022.

Parteneri