AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Joe Biden vs. Donald Trump. „Un dezastru!”

Preşedintele Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump s-au aflat joi seara în Atlanta pentru dezbaterea CNN care a început la ora locală 21.00 (vineri, ora 4.00, ora României), prima lor confruntare faţă în faţă înaintea alegerilor din noiembrie 2024.

Dezbaterea s-a încheiat, aşa cum a început, fără vreo strângere de mână. Potrivit unui expert citat de BBC, dezbaterea nu a părut să meargă incredibil de bine pentru niciunul dintre candidaţi. Corwin Smidt, profesor de ştiinţe politice la Universitatea de Stat din Michigan, spune că Biden a arătat “o mulţime de puncte slabe” şi nu prea multe puncte forte. Pentru început, spune el, elementele vizuale, vocea şi ritmul răspunsurilor lui Biden au făcut ca argumentele sale să fie greu de urmărit.

“Au existat mai multe răspunsuri şi puncte de vedere faptice furnizate de preşedintele Biden, dar acestea sunt uitate rapid sau minimalizate de modul de livrare”, spune Smidt, adăugând că unele dintre atacurile lui Biden asupra caracterului lui Trump sunt totuşi persistente.

Pe de altă parte, nici performanţa lui Trump nu a arătat prea multe puncte forte, dar a arătat, ce-i drept, mai puţine puncte slabe, spune profesorul, potrivit news.ro.

“Răspunsurile sale nu au fost puternice ca răspuns la întrebările puse, dar ele ating preocupări şi probleme de care le pasă alegătorilor săi”, arată Smidt. “Susţinătorii săi îl vor vedea ca pe acelaşi candidat care a fost şi acum 4 ani”, menţionează el.

Vocea, ezitările și mimica uneori pierdută a președintelui în exercițiu, incapacitatea lui de a respinge atacurile și dezinformările lui Trump, au făcut ca, imediat după terminarea dezbaterii, discuția să devină una despre un alt subiect: „Mai rămâne sau nu Joe Biden candidatul democrat pentru 5 noiembrie?”

„Mai mulți lideri democrați se gândesc să ceară retragerea lui Joe Biden”, a fost prima replică a jurnalistului CNN care a moderat discuția post dezbatere.

„Chiar dacă și republicanii consideră că nu a fost cea mai bună seară a lui Trump, într-adevăr impresia lăsată de Biden a fost aceea că oamenii se pot întreba dacă poate duce la bun sfârșit un al doilea mandat”, a spus un alt comentator CNN, imediat după dezbatere, potrivit hotnews.ro.

Fostul strateg de top al lui Barack Obama, David Axlerod, a declarat și el la CNN că democrații sunt atât de îngrijorați încât s-ar putea întreba dacă Biden ar trebui să își continue campania.

FoxNews semnalase și el, pe parcursul discuției, că „vocea îl face pe Biden să pară chiar mai bătrîn decât este”. Chiar dacă oficialii democrați au semnalat că președintele este răcit.

Iar un strateg democrat a declarat pentru Reuters că prestația lui Biden a fost „un dezastru”.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!