Joi, Ziua mondială a vederii

Ziua mondială a vederii (World Sight Day – WSD) este marcată anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie și reprezintă o manifestare ce vizează toți partenerii implicați în prevenirea problemelor de vedere, anul acesta fiind marcată la 13 octombrie, notează Agerpres.
Ziua mondială a vederii are drept scop de a atrage atenția, la nivel mondial, asupra pacienților care suferă din cauza lipsei totale a vederii, asupra numărului crescut de probleme oculare și asupra pacienților care au nevoie de ajutor.
Potrivit Agenției Internaționale pentru Prevenirea Orbirii, la nivel mondial, aproximativ 285 milioane de oameni au vederea afectată parțial sau total. Dintre aceștia, 39 de milioane sunt orbi și 246 de milioane au afecțiuni oculare moderate sau severe, 90% dintre nevăzători trăiesc în țări cu venituri mici. Cu toate acestea, 80% din afecțiunile oculare pot fi evitate, în sensul că sunt ușor tratabile sau pot fi prevenite, potrivit site-ului dedicat zilei, www.iapb.org. Numărul de persoane nevăzătoare din cauze infecțioase s-a redus semnificativ în ultimii 20 de ani.

Continuarea, pe Agerpres