AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Jucăriile handmade: de ce sunt recomandate copiilor

Magazinele sunt pline de jucării pentru copii, dar tot mai apreciate sunt cele realizate handmade, cu grijă și atenție. Dacă îi vei oferi copilului tău o păpușă realizată handmade, vei vedea că o va purta cu el peste tot, spre deosebire de o jucărie clasică din magazin de care se va plictisi după o perioadă de timp. De ce se întâmplă asta și de ce sunt recomandate copiilor aceste jucarii handmade?

Avantajele jucăriilor handmade 

Jucăriile handmade sunt realizate din materiale de calitate, iar asta înseamnă și rezistență îndelungată. Există șanse mari ca prima jucărie a copilului tău și cea mai iubită să fie una handmade – probabil și tu ai acasă jucăria care ți-a făcut mai frumoasă copilăria și care încă se păstrează la fel de bine. Indiferent dacă sunt realizate din lemn sau din materiale textile (cum ar fi delicatele papusi crosetate), aceste jucării nu vor reprezenta niciodată un pericol pentru cei mic. Siguranța este deci un alt avantaj important al jucăriilor de acest tip.

Jucăriile handmade sunt realizate de artiști populari sau de oameni pasionați de un anumit meșteșug – croșetat, tricotat, sculptat, care își folosesc talentul pentru a realiza minuni. Dacă ai răbdare vreodată să urmărești un astfel de artist în momentul său de creativitate, îți vei da seama de fapt cu câtă atenție și delicatețe este realizată fiecare jucărie și vei realiza că o păpușă sau o mașină handmade este de fapt o amintire pe viață.

Unele jucării handmade pot fi personalizate – o păpușă croșetată și personalizată cu numele copilului poate fi un cadou perfect pentru botez. Cel mic va avea astfel o amintire prețioasă pe care o va purta mereu cu el. Unii spun că jucăriile handmade aduc și noroc – nu am testat această teorie, însă cu siguranță copiii sunt norocoși că se pot juca cu astfel de opere de artă în miniatură.

Exemple de jucării handmade pe care le poți face acasă

Știai că ai prin casă tot felul de obiecte care pot fi transformate în jucării handmade? Spre exemplu, dacă ai prin curte bucăți de lemn, le poți șlefui, le poți vopsi cu o vopsea care nu este toxică pentru copii, și i le poți oferi celui mic. Lasă-l singur cu aceste bucăți din lemn și cu imaginația sa și vei vedea ce joc frumos va ieși!

Alte obiecte pe care le poți folosi pentru a realiza jucării handmade sunt:

  • Pahare de hârtie – colorează-le și provoacă-l pe cel mic să le sorteze în funcție de culori,
  • Lingurile din lemn – desenează o față veselă, lipește în partea superioară ațe sau o bucată de pânză și ai obținut o păpușă din lemn în mai puțin de 10 minute,
  • PET-urile mici, de 250 ml – le poți umple cu orez colorat, cu diverse pietricele sau boabe de fasole, le poți picta și ai obținut jucării senzoriale sau zornăitoare ce vor stârni interesul în rândul copiilor.

Cu puțină imaginație poți transforma orice obiect într-o jucărie handmade. Însă nu se compară cu jucăriile handmade realizate de artiști care pun nu doar multă pasiune și imaginație în realizarea lor, ci și mult suflet. Poate acesta este și motivul pentru care copiii se bucură atât de mult de aceste jucării realizate manual.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!