• Home
  • Știri
  • Judecătorul Cristi Dănileț, exclus pentru a doua oară din magistratură

Judecătorul Cristi Dănileț, exclus pentru a doua oară din magistratură

cristi danilet exclus magistratura

Cristi Dănileț de la Tribunalul Cluj a fost exclus pentru a doua oară din magistratură. CSM l-a sancționat pentru activitate politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic. Anunțul a fost făcut chiar de judecător, pe pagina sa de Facebook. Cristi Danileţ poate ataca cu recurs hotărârea CSM la Instanţa supremă în termen de 15 zile.

Minuta: “Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată pe ordinea de zi a ședinței publice a CSM, Secția pentru judecători în materie disciplinară, potrivit stiri.tvr.ro.

Și la finalul anului trecut, secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, după ce a postat două filmulețe pe Tik-Tok. Cristi Danileţ spunea atunci că cele două postări nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

Danileţ a contestat decizia CSM în instanţă, însă procesele trenează de mai multe luni.

Parteneri