• Home
  • Știri
  • Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de excluderea din magistratură

Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de excluderea din magistratură

cristi danilet exclus magistratura

Construit și livrat ca o adevărată divă a media din vremurile de aur ale DNA, judecătorul Cristi Dănileț este foarte aproape de a fi exclus din magistratură.

Secţia pentru Judecători a CSM a decis, luni, excluderea din magistratură a lui Cristi Danileţ, judecător în cadrul Tribunalului Cluj. Hotărârea poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit legii, până la soluţionarea recursului magistratul este suspendat din funcţie.

Cristi Danileţ a fost acuzat de Inspecţia Judiciară de abateri disciplinare în legătură cu postări pe reţeaua de socializare Tik Tok. O altă acuzaţie se referă la un text publicat într-o carte despre asaltul politicului asupra justiţiei în timpul guvernării PSD.

Dănileț a anunţat că va ataca decizia.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmuleţe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul, în celălalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa prea privată pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reţinută este «conduita prin care se aduce atingere imaginii justiţiei». Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie”, a transmis judecătorul.

Parteneri