Juncker: ”E al cincilea prim-ministru pe care îl întâmpin aici de la începutul mandatului meu…”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat încrederea în România, al cărei loc e în Schengen.El a rostit aceste aprecieri într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Juncker a subliniat că, anul viitor, prin faptul că va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, România are o responsabilitate „foarte mare”.

Şeful CE a menţionat că Viorica Dăncilă a fost membru al Parlamentului European. „Deci Europa nu are niciun fel de secret pentru doamna prim-ministru din România”, a spus înaltul oficial, conform Agerpres.

Distribuie prietenilor

Jean-Claude Juncker a amintit, în conferinţa de presă, şi de schimbările de Executiv din România. „Într-adevăr, e al cincilea prim-ministru pe care îl întâmpin aici de la începutul mandatului meu şi să sperăm că acest ciclu se va opri şi că doamna prim-ministru va rămâne mai mult în funcţie, pentru că, cumva, nu mai ştiu unde pleacă toată lumea cu care mă întâlnesc ca prim-ministru”, a afirmat Juncker.

Preşedintele CE crede că locul ţării noastre e în Schengen. „Locul României clar este în spaţiul Schengen”. El a ironizat discret doar trecerea prea rapidă de la un prim ministru la altul.

D. Dumitru, AMPress