Viorica Dăncilă, la Bruxelles. Premierul se va întâlni cu Jean-Claude Juncker, președintele CE

 

Prim-ministrul Viorica Dancilă se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
„De asemenea, va avea discuții cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, și domnul Günther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane”, arată un comunicat al Guvernului.

Vizita la Bruxelles urmărește intensificarea dialogului Guvernului României cu instituțiile europene, în perspectiva preluării de către țara noastră a președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.
„Înaltul oficial român va reitera angajamentul ferm al autorităților române de a asigura un mandat de succes, va evidenția obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană”, precizează comunicatul.

Distribuie prietenilor

Vor fi abordate, de asemenea, aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune și politica agricolă comună.

AMPress