AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Kelemen Hunor: Comasarea nu va schimba substanţial rezultatul alegerilor. Oamenii sunt cel puţin la fel de deştepţi ca politicienii

Kelemen Hunor a declarat că rezultatul alegerilor nu va fi substanțial influențat de faptul că acestea au fost comasate. Asta deoarece „oamenii sunt cel puţin la fel de deştepţi ca politicienii”. Liderul UDMR a mai susținut că sondajele arată că PNL şi PSD au un scor mai mic în alianţă, faţă de situaţia în care ar candida separat.

„Comasarea în sine nu este o problemă foarte mare, cu toate că sunt tipuri de alegeri diferite, cu mesaje diferite. (…)

Din păcate, la noi nu se vorbeşte despre problematica europeană, despre provocările Uniunii Europene, de situaţia UE, de viitorul nu a UE, ci de viitorul Europei în noua ordine mondială. Nu vorbeşte aproape nimeni, parcă pe noi nu ne interesează şi nu ne afectează. Ne afectează şi ar trebui să ne intereseze. (…) Comasarea, până la urmă, nu va schimba în mod substanţial rezultatul alegerilor, fiindcă oamenii sunt cel puţin la fel de deştepţi ca politicienii, deci nu trebuie să credem că politicienii sunt mai deştepţi decât alegătorii şi, ei când se duc la vot, vor alege exact aşa cum simt ei, indiferent că sunt comasate sau necomasate”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24, potrivit b1tv.ro.

„Dacă ne uităm la sondaje, vedem că adunate cele două partide din alianţa electorală de stânga, fiindcă despre acest lucru vorbim (…), scorul e mai mic decât dacă ar candida separat şi după aceea ar aduna voturile. Acest lucru se vede în toate sondajele şi este foarte clar, fiindcă fiecare partid mai pierde de pe lista comună alegători, fiindcă sunt PNL-işti care nu votează PSD şi invers. De aceea, această alianţă electorală de stânga nu ştiu cum va evolua până la sfârşitul anului”, a mai declarat președintele UDMR, pentru Digi24.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!