AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Kelemen Hunor, despre candidatura lui Iohannis la NATO: De la ambiţia personală şi până la a obţine această funcţie este cale lungă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, referindu-se la candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO, că “de la ambiţia personală şi până la a obţine această funcţie este cale lungă”.

“Nu a existat o competiţie pe scenă deschisă niciodată, asta este prima dată când se întâmplă. Probabil că au fost de fiecare dată mai mulţi doritori, dar, fiind vorba despre o alianţă militară, toate chestiile astea s-au rezolvat prin negocieri diplomatice şi nu pe scena deschisă, printr-un balet mediatic. Deci, din acest punct de vedere, sigur, este o noutate şi foarte multă lume a fost surprinsă. Cum nu există o susţinere pentru Klaus Iohannis în acest moment şi există o susţinere puternică pentru Mark Rutte, lucrurile par că sunt deja rezolvate, doar este o chestiune de timp până când se va anunţa această decizie. Dar, până la ultimul moment, trebuie să fim răbdători, să vedem ce se va întâmpla. Eu nu îmi pun mari speranţe în candidatura domnului Iohannis. Totuşi, când SUA, când Franţa, când Marea Britanie au anunţat susţinerea pentru Mark Rutte, aici, sigur, vorbim de puterile nucleare din interiorul Alianţei Nord-Atlantice, e greu să vii tu din România şi să schimbi aceste opţiuni anunţate foarte clar şi reconfirmate”, a precizat Kelemen Hunor, într-o emisiune la Digi 24, conform Agerpres.

Potrivit liderului UDMR, este exagerată opinia conform căreia Klaus Iohannis ar destabiliza NATO prin candidatura sa.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!