• Home
  • Știri
  • Kelemen Hunor: Legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Nu trebuie să promitem minuni

Kelemen Hunor: Legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Nu trebuie să promitem minuni

kelemen hunor

Pensiile trebuie să crească pentru a acoperi rata inflației, iar acest lucru va fi discutat în cadrul dezbaterilor pe legea bugetului pentru anul viitor, a spus președintele UDMR Kelemen Hunor la Interviurile Digi24.ro.

„Ce se întâmplă cu pensiile? Asta e întrebarea cea mai semnificativă în această perioadă și cea mai grea. Aici, legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Acest lucru îl vom discuta în octombrie-noiembrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Dar acest lucru trebuie să-l facem, aici nu avem nimic de adăugat și nimic de comentat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face, să fiți siguri”, a spus Kelemen Hunor.

„În Coaliție am spus că vom respecta legea. Și moral, și legal suntem obligați să facem acest pas”, a subliniat el.

Întrebat despre propunerile venite din PSD și PNL privind majorarea pensiilor cu mai mult decât rata inflației, Helemen Hunor a răspuns: „Acest lucru îl vom vedea. Dacă va fi posibil, de ce nu? Dar să vedem întâi cifrele. Nu suntem într-un concurs de frumusețe, cine oferă mai mult”.

Mai mult aici

Parteneri