• Home
  • Prima
  • Kelemen Hunor: Noi am spus că prima opţiune e refacerea coaliţiei cu USR, dar pare că rămânem singuri cu această părere

Kelemen Hunor: Noi am spus că prima opţiune e refacerea coaliţiei cu USR, dar pare că rămânem singuri cu această părere

hunor 1

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că formațiunea pe care o conduce a cam rămas singura care susține refacerea coaliției cu USR. Pe de altă parte, a precizat acesta, guvernarea cu PSD, care să includă și UDMR, va asigura o majoritate parlamentară suficient de confortabilă cât să permită și revizuirea Constituției.

„Noi am spus că prima opţiune este refacerea coaliţiei cu USR, dar încet, încet ajung la concluzia că rămânem singuri cu această opţiune şi nu depinde de noi. Şi de aceea, eu pot să repet încă de câteva ori, că asta ar fi prima opţiune, dar văd că şansa e foarte mică şi încet, încet rămânem noi care repetăm acest lucru şi spunem că ar fi de dorit.

Sigur, variata cealaltă, cu PSD, este o majoritate confortabilă, de 59%, cu minorităţile treci de 59% , cu UDMR treci de două treimi şi poţi să revizuieşti Constituţia. O astfel de majoritate largă, dacă se face, trebuie să ai acest deziderat – reformă constituţională şi perspectivă lungă”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres, potrivit b1tv.ro.

Parteneri