Klaus Iohannis anunță criza politică: ”Nu va fi linişte anul viitor ”…

 

Intrăm în anul centenar al României cu o criză politică fără precedent, pare a spune președintele Klaus Iohannis. Referindu -se la ministrul Justiției, Tudorel Toader, ocupantul scaunului de la Cotroceni a spus: „Mi-a ridicat suspiciuni pentru că nu a vrut să spună ce vrea. Capul îl duce, specialist este, dar ascunde ceva”.
Despre decăderea țării din statutul pe care l-a dobândit cu greu a spus că „exista un risc evident de activare a articolului 7 în cazul României, ca în cazul Poloniei, daca legile Justiţiei vor fi adoptate cu modificarile de acum.”
Preşedintele nu exlude soluția unui referendum, „Mă gândesc la el şi îl păstrez. Nu e ultimul as din mânecă.Avem de-a face cu un parlamentarism „”de avarie”. (…) Nu mă aştept la o criză politică, dar sigur nu va fi linişte anul viitor pentru că taberele sunt prea îndepărtate una de alta. Sper că acţionăm ca de centenar”.
Iohannis crede că graba cu care se acționează în legile Justiției indică o anume disperare fiindcă a trecut un an de la alegeri și ”angajamentele” nu au fost îndeplinite. Față de cine? Față de cei care au plătit, pare a spune șeful statului.
C. Zamfir, AMPress