Klaus Iohannis, despre adoptarea rectificării bugetare: Un precedent periculos  

 

Președintele  Klaus Iohannis a transmis, miercuri, o invitație la consultări prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, în vederea clarificării unor aspecte ce țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Premierul a ignorat invitația la dialog a președintelui și a supus spre aprobare în ședința de guvern proiectul rectificării bugetare fără avizul CSAT.

Distribuie prietenilor

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, „președintele României își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația creată, care evidențiază un precedent periculos, prin depășirea unor linii de predictibilitate în raporturile instituționale, așa cum sunt ele stabilite în arhitectura statului”.

„Un dialog care să conducă la o soluție reală ar fi putut avea loc în condițiile în care Guvernul ar fi așteptat să aibă loc consultările de la Palatul Cotroceni, înainte să adopte rectificarea bugetară. În acest context, în cadrul unei discuții instituționale, și nu al unei consultări, ale cărei premise au devenit caduce, joi, 6 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire între consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu, Departamentul Politici Economice și Sociale, Mihaela Ciochină, Departamentul Legislativ, și Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, respectiv Tudorel Toader, ministrul justiției”, arată comunicatul citat.

AMPress