Klaus Iohannis nu s-a răzgândit. Candidează pentru un nou mandat

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, de la Cotroceni, obiectivele sale pentru un nou mandat şi a schiţat câteva linii de conduită diplomatică pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene:

„Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem acum, practic, direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. Avem deja, în luna mai, primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi de pe acum vreau să spun că este foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulţi alegători se prezintă la aceste alegeri, cu atât mai clar va fi rezultatul. La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez ce am mai spus, voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte…

Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi poate chiar reuşim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenţei NATO pe Flancul estic, ceea ce, cu siguranţă, ar fi foarte bine pentru noi. Şi unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine şi în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, şi continuarea în forţă a luptei împotriva corupţiei. Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidenţiale este câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte al României”.

Distribuie prietenilor

Nu e prima dată când Klaus Iohannis vorbeşte despre obiectivul său de a câştiga din nou alegerile pentru Cotroceni, pe fondul în care coaliţia la putere  face un joc de alba neagra între candidatul PSD şi candidatul comun al PSD-ALDE care ar trebui să fie tot al social democraţilor. Dragnea se autoarată tot mai frecvent, pe măsură ce-şi albeşte dosarele, gata pentru a prelua funcţia supremă în stat. Completul de cinci judecători a adus linişte deplină în viaţa politică a lui Liviu Dragnea, care nu mai pare atât de interesat de ceilalţi ” „penali” cărora le-a jurat credinţă.

C. Zamfir, AMPress

i