Klaus Iohannis și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, convorbire telefonică. Ce au discutat

Preşedintele Klaus Iohannis și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au avut marți o convorbire telefonică.
Potrivit  unui comunicat al Administrației Prezidențiale, principalul subiect al discuţiei a fost legat de pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie a, care va avea loc în format UE – 27. La Summitul de la Bratislava, liderii europeni vor discuta despre viitorul Uniunii Europene după momentul Brexit, în vederea identificării liniilor principiale de acţiune pentru consolidarea Uniunii.
În cursul convorbirii telefonice, preşedintele României a prezentat viziunea ţării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene. A arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite şi angajate să recâştige încrederea cetăţenilor europeni în proiectul european.
De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic, se mai arată în comunicatul citat.
În pregătirea Summitului de la Bratislava, preşedintele României va mai avea discuţii la Berlin, în 9 septembrie, cu Cancelarul german, Angela Merkel, cu premierul Belgiei, Charles Michel, şi cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel. Totodată, preşedintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu Preşedintele Franţei, cu prilejul vizitei pe care François Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare.

D. Dumitru, AMPress