Kovesi poartă pe braţ banderola albă a protestului: “Justiţia din România este într-un punct foarte greu”

 

“Nu ştiu dacă Justiţia a fost perfectă, s-au făcut şi greşeli, nici eu nu sunt un om perfect şi eu am făcut greşeli” a spus sâmbătă, la Europa FM, fostul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
„Acum, Justiţia din România este într-un punct foarte greu şi nu ştiu dacă singuri o să reuşim să trecem peste acest moment. Poate cer foarte mult, ştiu că în ultimii ani foarte mulţi oameni au sprijinit Justiţia şi au susţinut-o, inclusiv politicieni, funcţionari publici, oameni care nu au nicio legătură cu Justiţia, oameni din companii private, dar acum trebuie să înţelegem cu toţii că este un moment greu pentru Justiţie şi prin acest protest pe care magistraţii îl fac acesta este semnalul. Este un moment greu şi poate Justiţia trebuie ajutată, nu e doar pentru procurori şi judecători, este pentru viitorul acestei ţări. Justiţia într-o ţară reprezintă un pilon fundamental şi este pentru toţi cetăţenii, nu este doar pentru unii. Nu ştiu dacă Justiţia a fost perfectă, s-au făcut şi greşeli, nici eu nu sunt un om perfect şi eu am făcut greşeli, nu am baghetă magică, nu am cinci mâini, trei capete, sunt un om ca oricare altul, dar avem bună credinţă, avem dorinţă să facem lucrurile bune şi cred că acest lucru trebuie sprijinit şi încurajat”.

Cea care a obţinut locul întâi la Bruxelles, în concursul pentru obţinerea postului de şef al parchetului continental, spune că, întoarsă acasă, poartă la rându-i banderola albă pe braţ, semn al solidarităţii cu protestarii din justiţia română.

Aurelia Apostol, AMPress