Kovesi. Sub actuala guvernare, DNA ar putea să nu mai existe

Laura Codruţa Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat într-un interviu acordat BBC că, la cum se mișcă lucrurile acum, DNA ar putea să dispară, iar sub guvernarea actuală, lupta anticorupție să fie anulată.

BBC face un scurt istoric al DNA şi accentuează pe realizările instituţiei începând cu 2013, anul în care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la butonul de comandă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorul şef a dat un răspuns negativ când a fost întrebată dacă, într-adevăr, se folosesc metode de interceptare similare celor din perioada regimului Ceauşescu:
“Procurorul nu poate face interceptări fără autorizaţia şi mandatul judecătorilor.”
De asemenea, a subliniat că nu este părtinitoare, aşa cum o acuză criticii din România, şi că a pus sub acuzare membri ai tuturor partidelor din România, însă a declarat că actuala guvernare va continua să intervină în modificarea demersurilor sale.
“De acum înainte, va fi un risc enorm zilnic pentru sistemul judiciar. Pentru că, zilnic, se mai modifică ceva, mai aflăm despre schimbări de jurisdicţie sau poate biroul nostru va fi chiar dizolvat şi nu va mai exista.”
– See more at: https://www.realitatea.net