• Home
  • Prima
  • La Avocatul Poporului, un director ia ”spor de praf” 2500 lei peste salariu

La Avocatul Poporului, un director ia ”spor de praf” 2500 lei peste salariu

Deputatul PNL Cristian Băcanu, deputat PNL a publicat pe Facebook că la instituția Avocatul Poporului un director beneficiază de spor de praf și condiții vătămătoare în valoare de 2.500 de lei. Sporurile de stres, de praf, de guturai, de iradiere prin stilou sau laptop îmbogășesc bogatele lefuri nu doar la Curtea Constituțională, ci oriunde legea o face beneficiarul sporurilor. Sporuri peste sporuri la lefuri și pensii astronomice.

„2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (…) 2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face. Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid. Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simț și mai agresive cu banul public. Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească niciun spor, evident!

Cred că trebuie să tăiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”,  scrie deputatul liberal. Necazul este că ceea ce în campania electorală se făcea imediat, acum se tot trage de timp cu pensiile speciale și altele.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri