La ce caracteristici trebuie sa fii atent cand cumperi o panza pictura

Persoanele ce au facut un hobby din pictat, fie amatori sau profesionisti prefera sa creeze lucrari pe o panza de pictura din bumbac sau de in acestea depind de modul de lucru sau de complexitatea artei pe care o intreprind, de exemplu pentru restaurarea lucrarilor vechi de dimensiuni mari se utilizeaza inul pentru ca firul acestuia este unul mult mai rezistent si durabil.

Pentru a putea face o alegere buna in ceea ce priveste una din cele doua materiale trebuie sa aveti in vedere cateva caracteristici ce tin de calitatea materialelor, dar si a culorilor ce se folosesc pentru acestea, fie ca este vorba de cele mai utilizate precum sunt cele in ulei sau acrilicele ce sunt folosite in general de catre pictorii amatori, deoarece se pot adapta cu usurinta cerintelor, au un timp de uscare optim si se pot remodela intr-un mod mai simplu.

Puteti incerca panza pictura pe Flrbirotica aceasta este din bumbac si are o grosime de 380 grame pe metrul patrat, fiind dispusa pe un sasiu din lemn cu o adancime de aproximativ 2.5 cm, fiind acoperita de trei straturi de grund alb pentru o aplicare foarte buna a culorilor pe care le folositi in mod uzual, iar pentru acestea se pot utiliza toate felurile de nuante, deoarece au o prindere foarte buna pe suprafata de lucru si rezistenta in timp si la razele de soare este una foarte mare.

Care sunt cele mai folosite articole pentru pictura? Pe langa cele mentionate mai sus exista o varietate foarte mare de accesorii ce trebuiesc folosite pentru a putea crea o pictura de calitate care sa arate exceptional, in primul rand este important sa aveti pensulele potrivite pentru stilul pe care il abordati, astfel cele de tip evantai sunt utilizate mai ales pentru detalii de dimensiuni mari in natura, iar cele mai groase se utilizeaza pentru a crea un fundal optim. Materialul din care aceasta este facuta conteaza si se reflecta si in pret, astfel se pot gasi din par de ponei, veverita, sintetic sau de porc, astfel puteti sa le combinati in functie de abordarea dumneavoastra.

  • Sevaletele sunt necesare pentru pozitionarea de panza pictura si ofera o perspectiva mai ampla asupra a ceea ce doriti sa pictati, ba mai mult se pot pozitiona atat in incapere, recomandat in locuri cu o lumina suficient de buna, cat si in spatiu deschis daca este vorba de cele metalice se pot strange si ocupa un loc foarte mic, astfel te poti inspira direct din natura.
  • Cutitele pentru pictura se folosesc in momentul in care doresti sa faceti forme de culoare abstracte si se pot utiliza atat pe o suprafata alba cat si peste alte straturi de culoare, lama acestora are avantajul de a putea crea linii drepta, orizonturi sau alte tehnici diferite pe panza de pictura.

Fie ca sunteti in cautarea produselor pentru profesionisti sau doar pentru a captiva atentia pentru copii sau daca pictura peste un hobby relaxant pentru dumneavoastra, articolele de la Daco au un impact foarte bun in orice tehnica abordati, acestia au o gama variata de accesorii si panze de o calitate deosebita si sunt foarte apreciate pentru rezistenta si durabilitatea pe termen lung, spre exemplu acrilicele au un timp de uscare foarte bun, dar in acelasi timp se pot combina cu usurinta pe suprafete, iar o data ce s-au uscat sunt foarte greu de indepartat, chiar daca sunt supuse diferentelor de temperaturi sau altor factori determinanti.

Care este diferenta dintre o panza de pictura din bumbac si una de in? Prima mentionata este foarte populara in randul pasionatilor de pictura, deoarece are un pret mult mai accesibil fata de cea de in, trebuie sa optati pentru un gramaj cat mai mare pentru a avea siguranta ca odata incarcata cu, nuantele favorite nu se va deforma, iar inramarea nu va fii o povara din cauza incarcaturii. Sasiul acestora este indicat sa fie forte bine uscat astfel nu se va strange pe parcurs, evitati sa puneti panza in spatii cu variatii de temperatura mare.

Daca vorbim de panza pictura confectionata din in aici trebuie sa mentionam ca este un material mult mai scump decat cel precedent, iar acesta poate fii si cu 50% mai mult decat bumbacul, astfel este preferat in general de catre pictorii profesionisti ce fac opere de calitate pentru a putea fi comercializate, ca si caracteristica principala este reprezentata de elasticitate si rezistenta in acelasi timp.

De cate feluri pot fii panzele de pictura ?

Cele mai folosite cu siguranta sunt reprezentate de acelea amplasate pe sasiu din lemn, varietatea extraordinar de mare de dimensiuni iti permite sa o gasesti pe cea potrivita nevoilor tale, astfel incat sa nu fii limitat de o anumita forma, chiar daca esti in cautarea uneia foarte mare pentru peisaje ce necesita un spatiu de lucru generos, sau unele extrem de mici pentru portrete, acestea sunt usor de gasit.

Poti gasi si panze pe placaj de lemn, acestea prezinta un strat lipit pe placaj si sunt foarte utile mai ales atunci cand preferi sa te relaxezi in afara camerei de lucru, astfel poti opta pentru acestea cand doresti sa te deplasezi, iar o geanta cu cateva culori sunt suficiente pentru a putea picta.

Pentru portrete se mai recomanda panza pictura ovala sau rotunda, cu toate ca nu este la fel de apreciata in randul artistilor din cauza faptului ca nu ofera unghiuri pentru a putea pune in valoare si alte elemente ce pot fii transpuse intr-o pictura.