Laura Codruţa Kovesi, în faţa „juriului” european. Tudorel Toader a făcut toate demersurile pentru ca Europa să n-o vrea

Audierile pentru postul de procuror-şef european, la care candidează şi fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, au loc marţi, cu începere la 16,30 (ora României) în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European, scrie News.ro.
Deputaţii îi vor avea în faţă pe cei trei candidaţi selecţionaţi (în ordine alfabetică), Jean-François Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kövesi din România şi Andres Ritter din Germania.
Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.
Comform Regulamentului privind instituirea Parchetului European, Parlamentul European şi Consiliul îl numesc de comun acord pe procurorul-şef european pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit. Consiliul hotărăşte cu majoritate simplă.

Candidata din România, Laura Codruţa Kövesi, este un nume cunoscut în Parlamentul European, mai ales prin lupta puterii actuale de a o da afară din postul de procuror şef al DNA şi, mai nou, prin avalanşa de scrisori primite din ţară de forurile europene de la adversarii acesteia, începând cu ministrul Justiţiei ,Tudorel Toader, care a utilizat o întreagă argumentaţie juridică spre a-i împiedica promovarea.

D. Dumitru, AMPress