• Home
  • Prima
  • Liceenii care au învins la Robotică SUA şi nu numai, întâmpinaţi cu flori şi medalii la Otopeni

Liceenii care au învins la Robotică SUA şi nu numai, întâmpinaţi cu flori şi medalii la Otopeni

liceeni

Elevii liceeni români  care au obținut locul I la Campionatul Internațional de Robotică CRI 2021, desfășurat în SUA, la Chicago, în perioada 16 – 17 iulie au fost întâmpinaţi astăzi, pe Aeroportul Henri Coandă, de oficialități, părinți, prieteni, colegi..

Este prima dată când o echipă ne-americană câștigă Finala Mondială de Robotică, din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică.

„Echipa României de Robotica AutoVortex + AutoVortex FAN COURIER au castigat locul 1 la Campionatul International de Robotica CRI 2021! Prima oara in istorie cand o echipa ne-americana castiga Finala Mondiala in SUA! Am promis, ne-am tinut de cuvant!”, a scris AutoVortex, pe pagina de facebook, citată de AMPress.

In salonul de oaspeți al Aeroportului,  secretarul de stat din ministerul Educației, Sorin Ion, i-a felicitat pe fiecare în parte dintre  victorioșii din Chicago și a promis în viitor sprijin financiar din partea statului. Ministrul Educației a trimis un mesaj de felicitare iar liceenii au primit medalii. Firește un rol important au  avut în această confruntare internațională, cei care  au pregătit adolescenții, respectiv profesorul coordonator Ionuț Valentin Panea și studentul emerit, mentor, Rareș Ștefan Ion.

A avut loc și o conferință de presă. Bravo, copii ai României, le spunem și noi!

D. Dumitru. AMPress

Parteneri