• Home
  • Prima
  • Liderii străini care l-au felicitat pe Klaus Iohannis pentru câştigarea unui nou mandat

Liderii străini care l-au felicitat pe Klaus Iohannis pentru câştigarea unui nou mandat

iohannis rade 1

Preşedintele Moldovei, prim-ministrul Croaţiei, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene şi liderul PPE au fost primii lideri internaţionali care i-au transmis lui Klaus Iohannis felicitări în urma realegerii sale în funcţia de Preşedinte al României.

„Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcţia de preşedinte al României şi vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilităţi care vă revin. Românii au făcut o alegere importantă şi pentru Republica Moldova prin mandatul pe care vi l-au încredinţat şi am toată încrederea că veţi continua să contribuiţi activ la buna conlucrare dintre ţările noastre”, scrie Igor Dodon în mesajul adresat lui Klaus Iohannis pe Facebook.

„Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reuşim împreună să ţinem România şi Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în acelaşi timp să reuşim să apropiem cât mai mult cetăţenii noştri şi să lucrăm pentru bunăstarea lor”, afirmă Igor Dodon în mesajul postat pe pagina sa de Facebook, în care adaugă că „Republica Moldova apreciază contribuţia Dumneavoastră şi a românilor la evoluţia sa europeană, dar şi sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea ţării noastre”, a mai spus Dodon.

Şi fostul prim-ministru de la Chişinău l-a felicitat pe Klaus Iohannis. „Felicitări, domnule Preşedinte! Felicitări, dragi români!”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui reales al României: „Sincere felicitări preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru realegere! Încrederea majorităţii covârşitoare a votanţilor arată un merit deosebit pentru noul mandat. Abia aştept intensificarea dialogului bilateral în interesul ţărilor noastre şi al regiunii”.

Din Uniunea Europeană, Klaus Iohannis a fost felicitat de prim-ministrul Croaţiei, de preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi de liderul PPE Donald Tusk.

Continuarea pe digi24.ro

Parteneri