• Home
  • Prima
  • Lista PSD pentru Europarlamentară, făcută varză. ”Testamentul lui Dragnea”

Lista PSD pentru Europarlamentară, făcută varză. ”Testamentul lui Dragnea”

lista 1

În discuțiile neoficiale din PSD s-a avansat un scenariu de lucru după scorul neașteptat de la alegerile europarlamentare.

O parte din primii 7 candidați de pe lista PSD la europarlamentare ar putea să se retragă pentru a face loc următorilor clasați.

Când au întocmit lista pentru Parlamentul European, social-democrații au mizat pe 12-15 locuri eligibile, iar în urma scorului de la europarlamentare PSD va avea 7-8 mandate.

În acest context, în partid se vehiculează o posibilă retragere de pe listă a lui Chris Terhes (locul 4), Maria Grapini (locul 6) și Tudor Ciuhodaru (locul 7). Chris Terhes și Maria Grapini sunt candidați ‘de import’ via PNȚCD, respectiv PPU-SL, iar lui Ciuhodaru i se reproșează în partid faptul că nu s-ar fi implicat suficient în campanie.

S-a discutat în PSD ca o eventuală rocadă să fie discutată în ședința CEX PSD de la ora 18.00.

Dacă scenariul discutat în PSD va deveni realitate, vor urca în Parlamentul European candidații Dragoș Benea (liderul PSD Bacău), Victor Negrescu (consilier onorific al premierului) și Andi Cristea (europarlamentar), posibil și Natalia Intotero (deputat, fost ministru) dacă la redistribuire PSD va obține 8 mandate.

Înainte de alegerile europarlamentare, fostul lider PSD Liviu Dragnea anunțase în partid despre o posibilă retragere de pe listă a 3 candidați, scrie Stiripesurse.ro, iar conducerea interimară pare a pune în practică ”testamentul lui Dragnea”.

Parteneri