Liviu Dragnea reclamă că nu a fost lăsat să voteze

Liviu Dragnea a depus, prin avocat, o plângere prin care reclamă faptul că nu a fost lăsat să voteze în niciun tur al alegerilor prezidențiale, deși instanța nu i-a interzis acest drept prin sentința de condamnare definitivă, a confirmat pentru Mediafax Flavia Teodosiu, avocatul fostului lider PSD.

În plângerea depusă de avocat, Dragnea subliniază că instanța supremă nu i-a interzis să voteze, prin sentința de condamnare definitivă, ci doar să candideze pentru funcții publice.
„Pentru ambele tururi de scrutin, din datele 14.11.2019 și 24.11.2019, reprezentanții Penitenciarului Rahova mi-au înmânat un model de cerere pentru solicitare urna de vot, cerere pe care am întocmit-o și predat-o personalului din cadrul ANP, aceștia îndeplinindu-și întocmai obligațiile de serviciu ce le reveneau, conducându-mă până la locul destinat votării. La primul tur de scrutin din data de 14.11.2019, una dintre persoanele desemnate de către Secția de votare nr. 998, Biroul electoral nr. 46, sector 5 București să se deplaseze cu urna mobilă la Penitenciarul Rahova, o doamnă care nu și-a declinat identitatea mi-a comunicat că îmi este interzis dreptul de a alege. Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală, cât și prin Decizia Penală, nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă nici în aceste condiții nu mi s-a permis să votez”, precizează Dragnea în plângerea depusă, potrivit stiri.tvr.ro.

La cel de-al doilea tur de scrutin, fostul lider PSD a spus că situația s-a repetat: „în tableta de la BEC eu, Liviu Nicolae Dragnea, figurez că nu am drept de vot”.

Distribuie prietenilor

„Solicit efectuarea tuturor cercetărilor necesare și dispunerea începerii urmăririi penale pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de sâvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 385 (impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a alege se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani, n.r.) și art. 297 al. 1 și al. 2 teza a II-a Cod Penal (abuz în serviciu, n.r.)”, se mai arată în plângerea lui Dragnea.