Liviu Dragnea reclamă că nu a fost lăsat să voteze

Liviu Dragnea a depus, prin avocat, o plângere prin care reclamă faptul că nu a fost lăsat să voteze în niciun tur al alegerilor prezidențiale, deși instanța nu i-a interzis acest drept prin sentința de condamnare definitivă, a confirmat pentru Mediafax Flavia Teodosiu, avocatul fostului lider PSD.

În plângerea depusă de avocat, Dragnea subliniază că instanța supremă nu i-a interzis să voteze, prin sentința de condamnare definitivă, ci doar să candideze pentru funcții publice.
„Pentru ambele tururi de scrutin, din datele 14.11.2019 și 24.11.2019, reprezentanții Penitenciarului Rahova mi-au înmânat un model de cerere pentru solicitare urna de vot, cerere pe care am întocmit-o și predat-o personalului din cadrul ANP, aceștia îndeplinindu-și întocmai obligațiile de serviciu ce le reveneau, conducându-mă până la locul destinat votării. La primul tur de scrutin din data de 14.11.2019, una dintre persoanele desemnate de către Secția de votare nr. 998, Biroul electoral nr. 46, sector 5 București să se deplaseze cu urna mobilă la Penitenciarul Rahova, o doamnă care nu și-a declinat identitatea mi-a comunicat că îmi este interzis dreptul de a alege. Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală, cât și prin Decizia Penală, nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă nici în aceste condiții nu mi s-a permis să votez”, precizează Dragnea în plângerea depusă, potrivit stiri.tvr.ro.

La cel de-al doilea tur de scrutin, fostul lider PSD a spus că situația s-a repetat: „în tableta de la BEC eu, Liviu Nicolae Dragnea, figurez că nu am drept de vot”.

„Solicit efectuarea tuturor cercetărilor necesare și dispunerea începerii urmăririi penale pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de sâvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 385 (impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a alege se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani, n.r.) și art. 297 al. 1 și al. 2 teza a II-a Cod Penal (abuz în serviciu, n.r.)”, se mai arată în plângerea lui Dragnea.