• Home
  • Prima
  • Liviu Dragnea, vizat de o anchetă americană. Întâlnirea cu Donald Trump a fost, se pare, cu ”cântec financiar”

Liviu Dragnea, vizat de o anchetă americană. Întâlnirea cu Donald Trump a fost, se pare, cu ”cântec financiar”

grindeanu dragnea 1

Autoritățile americane au solicitat informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu, prin intermediul unei comisii rugatorii. Vizați ar fi și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci.

”În eventualitatea în care organe judiciare din alte state formulează solicitări pe care le adresează DNA sau oricărei alte unități de parchet, informațiile nu pot avea caracter public, prin urmare, nu vă putem oferi date despre existența sau inexistența unei cereri care să privească aspectele din cererea dvs”, se arată în răspunsul DNA la solicitarea comisiei rogatorii.

Liviu Dragnea a mărturisit în decembrie 2018 informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA.

“Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017, în calitate de președinte al PSD, respectiv de premier, la invitația lui Elliot Broidy, fost vice-președinte al Comitetului prezidențial de inaugurare.

Sursa Capital.ro

Ancheta completă poate fi urmărită pe G4Media.

Parteneri