• Home
  • Știri
  • Lotul României, patru medalii și locul I pe echipe, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul României, patru medalii și locul I pe echipe, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

olimpici 1

Lotul olimpic de informatică al țării noastre a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 – 30 iulie, Varazdin/Croația). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe.

„Este un rezultat remarcabil obținut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa și din lume! Este, în același timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală și în cantonamente) și continuitate în performanță: toți componenții lotului au în palmares concursuri și premii câștigate la competițiile de juniori”, a scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina de facebook.

Performerii:

Medalie de aur și primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti)

Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) și Ioan-Bogdan Iordache – student masterand la Universitatea din București, fost olimpic (Deputy Leader).

„Un amănunt cel puțin interesant este că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. Este o dovadă că a existat o preocupare specială a școlii românești pentru informatică, dar și că aceasta a fost dublată de viziune. Concursul a ajuns, iată, la aproape 30 de ediții, de-a lungul cărora România a reușit să performeze. Excelență și performanță, acestea sunt două dintre coordonatele pe care am construit proiectele de legi ale educației și vă asigur că în mandatul meu de ministru excelența și performanța vor fi apreciate și recompensate!”, a mai precizat ministrul Educației.

Parteneri