Lucian Avramescu: Partidelor mici le-au crescut gogonele cât clopotele Mitropoliei

De ce și-o fi bătut joc Iohannis de bietul Orban, pe care l-a zvârlit, nu în groapa partidelor cu lei, fiindcă nu avem lei, ci în groapa cu hiene, fiindcă din astea avem cu îmbelșugare? Din dorința de a avea ”guvernul lui”, președintele în funcție, redevenit candidat, i-a dat brânci pe țeava pistolului cu câlți liderului liberal, cunoscut ca un cântăreț minor, dar bunicel în truda de a-și închega partidul. Nu mi-e simpatic ”Ludovic”, doar liberalismul ca doctrină.

Azi mi-e milă nu de PNL, ci de liderul care se face tot mai sfrijit, bătând pe la uși cu gazde lipsite de bun simț și ospitalitate românească. Gazdele astea reprezintă, toate, niște partide-gâză, niște partide minuscule, cărora brusc le-au crescut gogonelele, atât de tare că nu mai încap de virilitate politică în nădragi. Și uite așa, obligat să facă guvern, Orban pleacă de la fiecare ușă de ”viril” cu o traistă de obligații ferme și cereri răstite: dacă vrei fata mare a votului meu minuscul îmi aduci apă vie dintre munții care se bat cap în cap, dacă cutezi să-mi ceri votulețul de învestire faci, înainte a fi hirotonisit premier, șapte autostrăzi în șapte direcții fără să se întretaie și să se atingă. Nu alegi primarii în două tururi, ci tot în unul, cum vrea PSD-ul, zice marele patriot Hunor, completat de unul Barna care vrea alegeri anticipate ieri, fiindcă i-a suflat lui o vrabie în ureche că ar sta, fără să știe, pe toate voturile românilor, nerăbdători să-l ungă președinte peste toată Calea Lactee și pe alte câteva galaxii.

Umblă pe la uși bietul Orban, cu căciula în mână, care din sfrijit ce e (cam un sfert din Iohannis pe înalt și 10 la sută în greutate), și iese cu câte un șut în fund dat de ăia care au votat ca și el – căderea guvenului madamei Viorica. Toți sunt mari cât ușa și toți îi dau câte o listă lungă de pretenții imposibile.

Distribuie prietenilor

Măi Orbănică! Eu zic să nu mai bați pe la ușile lui Barna, Hunor, Băsescu (reprezentat de Tomac), Ponta, Tăriceanu, toți mari cât o istorie, având partidele cât să le încapă în buzunarul nădragilor și să te întorci la partidul tău țanțos, nu ca prostul, cu coada între picioare ca un câine de pripas. Nu mai da nici pe la Iohannis și nu răspunde la salut nici pesedeilor care au intrat și ei la apă, chiar dacă doamna Dăncilă se prezintă ca și când peste noapte i-au crescut și ei gogonele.

Stai acasă băiatule, că umfli de pomană niște baloane înțepate, din care a fugit aerul. România n-a murit în vremuri mai grele, așa că nu va muri nici acum. Prefă-te că negociezi, dar stai la domiciliu, negociind cu tine, în oglindă. Lasă-i pe toți micii să-și fluture uriașa virilitate, până se va face vrej politic uscat. Ce dracu, fii bărbat nițel! Pe Iohannis lasă-l să fluiere singur în biserica numită Cotroceni, iar pe ceilalți coriști privează-i de mandolină.