Lucian Avramescu: PSDragnea gazează din nou Diaspora

poetul lucian avramescu 1

După distrugerea criminală și mizerabilă a protestului Diasporei românești în Piața Victoriei din 10 august, ieri s-a petrecut o nouă gazare a românilor din străinătate.
Imaginile pe care mulți dintre noi le-am primit direct, de la prieteni, de la rude, nu prin televizor, sunt cutremurătoare.

M-a sunat, la miezul nopții, Ștefania. A plecat în Italia la 19 ani. Acum are 29. E o tânără harnică, frumoasă, muncește la trei familii de italieni pentru ceva mai mulți bani decât acasă. Are în țară mamă, tată, bunică, soră, frate. Părinților le trimite bani obținuți greu, cu sudoare. Iubește țara din care a plecat. Plânge revoltată.
”Mizerabilii, îmi strigă în telefon. Mizerabilii! Au făcut tot ce au știut pentru ca să nu votăm, fiindcă n-am votat”.

Povestește-mi, zic, după ce o invit să se calmeze:
”Am ajuns mai mulți, cu mașinile, la Pisa, singura secție de votare din zonă – data trecută erau trei, și la Firenze și la… – cu Claudia, cu Gabi, cu…Coada era de trei kilometri la prânz, când am ajuns noi. Eu am măsurat-o cu pasul, să văd ce șanse avem să intrăm. Un coleg care ieșise ne-a spus nervos că înăuntru se trage de timp la modul nesimțit. Fac tot ce pot să nu votăm. Până și buletinul de vot îl plimbă, îl tot plimbă și parcă nu încape în urnă. Mișcă-te mai iute, că stau mii de oameni afară, a strigat uneia! Ți-ai găsit! Toți ăia erau dresați să umble cu încetinitorul”.

Deci ai votat, Ștefania, până la urmă? ”Nu, am plecat așa cum am venit. Voi ce faceți acolo în țară de-i suportați?”

Nu știu ce facem, zic. Votăm, am votat, stăm ca blegii. Scriem și ne citim singuri. Se vorbește de ura Diasporei față de PSD. Tu îi urăști? ”Da, da, da! Îi urăsc, îl urăsc pe Dragnea. Să se ducă în iad, de unde a venit!”
România de afară numără peste 4 milioane de oameni activi. Guvernarea de la București a făcut toate mizeriile propagandistice pentru a-i compromite, a împănat cu bătăuși mitingul din 10 august, i-a desenat ca pe trădători de neam, sorosiști, hitleriști, ”scârbe, nu oameni” (citat dintr-un important politician al puterii).

Ieri, PSD, partid care numără, pe lângă politicieni hidoși, gen Dragnea, Codrin Ștefănescu, și oameni normali, a fost îngrășat de ”Stalinul autohton” și gașca lui ca un curcan. L-a îngrășat cu vorbe, cu minciuni, cu mituiri din bani împrumutați pe dobânzi uriașe.

Gabriela Firea scria aseară, aruncând la gunoi ”propunerea” de a candida la președinție, că PSD, plecat pe acest drum, poate avea soarta PNȚ-CD. Să dispară. Deocamdată, PSDragnea a primit cea mai dură lecție de la cei pe care i-a strivit cu un dispreț constant. Iată că ”striviții” au strivit ei gândacul umflat al puterii nesimțite de la București. La vot au ieșit aproape 9 milioane de români, ceea ce indică nu doar dreptul câștigat de a vota. Unii oameni au ieșit la vot pentru a se răzbuna. Peste 7 milioane, în pofida interdicțiilor scârboase, au votat Referendumul.

Duminică, în România din țară și din străinătate, s-a petrecut ceva. Toată propaganda antieuropeană s-a dus pe apa Sâmbetei. Suntem, cei mai mulți dintre noi, euroromâni, ceea ce nu înseamnă că am fi mai puțin români, mai puțin iubitori de patrie, de neam, de meleaguri natale.
P.S.
Atenție domnilor din PNL și USR! Nu vă împăunați, nu umflați și voi curcanul unei iluzii. Alegerile au arătat ura față de Dragnea și nu musai iubirea pentru voi. Mișcați-vă decent!

Parteneri