Lucian Avramescu: Suntem tâmpiți noi sau doar tu, domnule stat român?

De câteva zile, statul român, prin organele sale specializate și bine remunerate și, zice-se, bine școlite, ne ține cu sufletul la gură. Într-o casă IDENTIFICATĂ din start, o  bestie cu chip de om a schingiuit o fată care, profitând de o clipă de neatenție a monstrului a apelat 112. În spatele acestei parole e, ar trebui să fie, salvarea,  statul, protecția, fiindcă aici e structura uriașă pe care o plătim să ne apere. Ei bine, după aproape o lună, cu excepția declarațiilor asasinului, care ba e doar violator, ba e criminal în serie, nu știm nimic. Doi, trei criminaliști pensionari și-au jumulit la televizor rarul păr din cap, îngroziți și revoltați pentru uriașele greșeli care se fac. Greșeli de tâmpenie, greșeli de abilitate, greșeli că au ordin să greșească?

Eu nu cred că dacă sunt structuri mafiote, și sunt, dacă sunt traficanți de carne vie care au dat și dau frecvent carne liceană milițienilor noii democrații (am numit aici și procurori implicați și primari și politicieni), s-a ajuns până la a-i obliga pe toți la legea tăcerii. Omerta să fi contaminat tot?

Suntem tâmpiți noi toți sau sunteți tâmpiți doar voi, anchetatorilor? Cum dracu să mai depisteze statul român crimele din spionaj, subtilitățile internaționale asasine, dacă el nu-i în stare, în casa unui dement de unde a sunat de cinci ori o biată copilă legată cu sârme și violată, să descifreze evidența?  N-a dat de copila vie, iar acum nu e în stare s-o găsească și să le găsească, fiindcă sunt mai multe, prin probe din belșug, la îndemâna unui anchetator diletant,  identificate în scrum.

Distribuie prietenilor

De mâine analizăm dinții din pădure? Păi de ce … mamei voastre de idioți sau de netrebnici n-ați analizat din prima zi dinții?

Vom da spre cercetare celelalte probe (din camera de tortură), adică sânge, fire de păr, urme seminale! Păi până acum ce dracu ați făcut cu ele tembelilor? Le-ați pus la păstrare? Ați făcut conserve de probe? Pentru cine, pentru ce? Ca să se mai șteargă niște indicii?

Domnule stat român, te anunț – riscând să mă aflu mâine legat cu sârme de mâini, de picioare și de gânduri – că ești idiot. Iar noi suntem tâmpiți că te suportăm.