Lucian Avramescu: ”Trebuie păcălit abil să ne ducă la groapa comună. Vor fi găsite acolo 20 de ADN-uri sau mai multe”

Scriitorul și publicistul Lucian Avramescu a scris, încă de la deschiderea publică a ”dosarului Alexandra” că avem de a face cu un criminal în serie. Întrebat acum, dacă nu este convins, ca alții, că este vorba de două crime, poetul a spus:

” Mă uit la imaginile care abundă în televiziuni cu un actor lat în umeri, corpolent până la a depăși lățimea musculară a jandarmilor, sigur pe el, încătușat lejer de parcă încătușați ar fi cei de lângă el, scârba asta a producției umane, un anume Gheorghe. Ei bine, Gheorghe ăsta Dincă, rușinea asta a procreației, concubin al crimei organizate (organizate poate fi și doar a lui), ucide mai departe cu cătușe la mâini. Ăsta ucide încrederea că omul e om. Statul îl ajută să-și definitiveze crimele”.

Au venit de la București, specialiști deștepți!

”Perfect. Numai că eroul negru, abil ca dracu își bate în continuare joc de toți. Asasinul ăsta omoară fete de când se știe, lunar, anual, zilnic. Cu alții, în structuri ale crimei, sau singur”.

L-am întrebat pe poet pe ce se bazează.

”Pe atitudine. Azi, la acea pădure, asasinul căra după el statul înarmat. Statul, umil, răbdător, se ținea după el cu carabina care era ca o nuia, urmându-l supus. Șeful era asasinul. Ai văzut pasul lui apăsat, mișcările de cap ferme, de sportiv al omorului? Ăsta e simbolul puterii asasine de azi și al neputinței statale”.

Ce ar trebui făcut?

”Trebuie păcălit abil să ne ducă la groapa comună. Vor fi găsite acolo 20 de ADN-uri sau mai multe. Numai că în clipa de față, mai deștept decât deștepții statului român, e asasinul”.

Ce ar putea închide cazul?

”Feriți-l – și-i atenționez pe criminaliștii de marcă, fiindcă avem, chiar dacă nu-s șefi sau generali, și competențe în domeniu – de furia mulțimii care-l poate face bucăți și atunci ultima șansă de a dezgropa zeci de amintiri cu chip tânăr, dispare. Feriți-l de obligația unora de a supraviețui, împușcându-l”.

Lucian Avramescu a scris, acum o săptămână,  că asasinul în serie rămâne statul român, afirmație de care nu se dezice nici după ultimele ”izbânzi” ale anchetatorilor, aflați azi la ”mila asasinului”.
Giorgiana Radu, AMPress