• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban: Epidemia ne-a prins nepregătiți

Ludovic Orban: Epidemia ne-a prins nepregătiți

orban se mira 1

Premierul Ludovic Orban recunoaşte că în spitale sunt probleme cu echipamentele şi aparatele care sunt vitale în acest moment şi pentru personalul medical şi pentru pacienţi.

Premierul a afirmat, miercuri, la Europa FM, că ”epidemia ne-a prins oarecum nepregătiți, iar lipsa de materiale există în toate țările”.

”Deși legea prevede că țara trebuie să aibă stocuri strategice de materiale, echipamente la momentul preluării guvernării noi am găsit rezervele goale. Această criză de materiale și echipamente este o criză în toate țările europene unde e o răspândire foarte largă. Nimeni nu s-a pregătit suficient de mult pentru a face față unei asemenea epidemii. Capacitățile de producție sunt mult sub necesarul acestor echipamente și materiale în cazul unei epidemii”, a afirmat premierul, potrivit stiri.tvr.ro.

Ludovic Orban anunță că ar putea fi luate măsuri mai dure pentru medicii care acum renunță.

”Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Eu nu aș merge până la interzicerea dreptului de practică, dar le-aș da timp să se mai gândească, aș prelungi perioada de preaviz”, a spus prim-ministrul.

Peste 350 de cadre medicale din 16 judeţe sunt infectate cu noul coronavirus: 99 de medici, 127 asistenţi medicali, 46 de infirmiere sau îngrijitoare plus 85 de cazuri la nivelul personalului auxiliar.

Parteneri