Ludovic Orban nu vrea consens ANTIEUROPEAN. Cum să faci consens cu PSD pe călcarea în picioare a…

„Există două forme de consens, consensul pe care-l vrea PSD-ul, care este un consens antieuropean. Eu nu pot să fiu de acord cu ceea ce fac ei, de exemplu, în domeniul Justiţiei, călcarea în picioare a independenţei Justiţiei, preocuparea bolnăvicioasă pentru cei condamnaţi sau cei care se află în diferite procese, agresiunea permanentă împotriva independenţei Justiţiei, tentativa de control politic asupra a tot ce înseamnă angrenaj instituţional la nivelul Justiţiei., a spus liderul liberal Ludovic Orban la TVR 1. Noi susţinem respectarea statului de drept, şi aici, dacă vor consens cu noi, să meargă pe consensul european, consens european care respectă valorile europene, respectă Tratatul UE, articolul 2 cu condiţiile legate de statul de drept, este cel care e prevăzut în rezoluţia Parlamentului European, în raportul MCV adoptat de Comisia Europeană şi, în general, în toate poziţionările care au existat de-a lungul timpului din partea liderilor europeni”.

Liderul liberal a adăugat, în intervenţia sa de la TEVR 1 că “dacă vor consens, hai să facem consens, să adoptăm un consens simplu. Ce a promis Iordache când a fost la Comisia de la Veneţia. Ăsta e consensul pe care-l vrem noi, dar o să fie ei de acord cu un consens pe o asemenea temă?”, a spus Ludovic Orban, duminică, la TVR1

Consens? S-a mirat Orban: „Hai să nu mai atacăm liderii europeni 6 luni de zile, să nu mai dăm vina pe liderii europeni, pentru că liderii europeni prezintă nişte poziţii ferme care sunt în virtutea atribuţiilor pe care le deţin, a obligaţiilor pe care ei le au de a menţine valorile, principiile, Tratatul UE în vigoare, astfel încât să fie respectat în fiecare ţară.
Problema este că nu putem avea consens cu PSD, cu ALDE, pentru că ceea ce doresc ei e un consens antieuropean, un consens împotriva valorilor europene, împotriva deciziilor europene”.
Aurelia Apostol, AMPress